fredag 16. desember 2016

Mogens Lassen (1901-1987)
Arkitekt Mogens Lassen er blant de største danske arkitekter vi kjenner i dag. Han er kjent som en pioner innen dansk funksjonalisme og er kjent over hele verden for sin arkitektur.

Mogens Lassen hadde tidlig vist interesse for arkitektur. Han begynte å tegne å se i arkitekt blader for å få mere kunnskap om det som da startet som en hobby, men som senere ble livet hans. Mogens Lassen var tidlig inspirert av den tyske design skolen Bauhaus. I arkitekturen hans gjentas ofte geometriske figurer som en del av hans ikoniske design.
Mogens Lassen bodde i Danmark og her åpnet han sitt eget arkitekt studio. Senere jobbet han også som utstillingsarkitekt for 'Den Permanente ", og var en del av bevegelsen som fremmet dansk design.

Kubusstaken:
Den klassiske Kubus serien ble designet i 1962. Med sin enkle form er Kubus blitt et verdenskjent designobjekt. Lassen hadde en filosofi om å designe vakre, elegante, tidløse og praktiske produkter basert på dansk håndverk og design tradisjoner. Lysestaken er tegnet med matematisk presisjon. Lysestaken er originalt laget av 12 like store stykker jern som er sveiset sammen. På toppen av dette er det 1,4 eller 8 lys.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar